marți, 18 ianuarie 2011

ISTORIA TATUAJULUI


ISTORIA TATUAJULUI-PE SCURT


Oamenii de stiinta au crezut ca egiptenii si nubienii au fost cei care au folosit primii arta tatuajelor,dar in 1991 s-a descoperit o mumie care se numea Omul Gheturilor si care data din jurul anului 3300 inaintea erei noastre. Aceasta mumie avea 57 de tatuaje pe intreg corpul, incluzand o linie de la genunchi pana la glezna si inapoi. Se crede ca menirea acestor tatuaje avea legatura cu vindecarea organismului.


In 1891 un american pe nume Samuel O'Reilly a patentat faimoasa masina de tatuat .Folosea un sistem de tipografie pe care il reprodusese in miniatura si avea un ac care vibra foarte repede. Acul penetra rapid pielea astfel incat culoarea ajungea in locul dorit pentru a produce linii curate, fara greseli .Samuel O'Reilly a fost primul artist contemporan de tatuaje. El si-a amplasat magazinul intr-o piata din New York si a fost foarte popular in vremea sa.


mumie de 2500 de ani


Tatuajele erau o moda si atunci pana la crahul financiar din 1929. Ele au revenit incepand cu al doilea razboi mondial, odata cu introducerea unor noi tipuri de tatuaje. Tatuajele au progresat si in anii 1970-1980 cand celebritatile au inceput sa le afiseze si sa le expuna in mod ostentativ.


In unele culturi tatuajul este o modalitate de a-ti decora corpul. In multe tari precum Japonia, India este o arta foarte comuna si adesea o componenta a practicilor religioase.In partea indoneziana a insulei Borneo cand un adolescent se intorcea de la vanatoarea de mistreti era decorat pe umeri cu un tatuaj .In Noua Zeelanda triburile maouri isi considerau corpul o bucata de lemn si foloseau cutitase din os pentru a-si "ciopli" in piele tatuajele, dupa aceea turnau culori in acele rani. In India si Thailanda ritualurile de tatuare erau realizate de catre calugarii care purtau semnificatie mitica si care insemnau pe corp tatuaje cu puteri magice. Femeile persane considerau tatuajele ca insemne ale frumusetii. In America de Nord tatuajele semnificau statutul marital si erau pozitionate pe obrazul femeii. In Estul mijlociu pe vremea Vechiului Testament, tatuajul semnifica venerarea zeitatilor de catre pagani.Moise a fost un sustinator al tatuajelor, folosindu-le cu scopul de a comemora eliberarea sclavilor evrei din Egipt. La romani marile familii domnesti Basarabii si Musatinii cu toate ramurile lor descendente isi tatuau copii cu simbolul dinastic.


In prezent tatuajele au revenit in forta in societatile din intrega lume. Ele au devenit expresia stilului acceptat de o intreaga tanara generatie. Unii au ales sa isi exprime caracterul prin alegerea unor modele specifice de tatuaje, in vreme ce altii isi aleg orice fel de desen prin simpla placere de a avea un desen corporal. Dupa 5000 de ani de traditie in toata lumea, nu exista nimic care sa indice ca moda tatuajelor va disparea vreodata. Tatuajul pana la urma nu este doar o moda ,ci si o forma de eliberare initiatica subconstienta


Sursa: ROXY-TATOO

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Tattoo-You. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com