marți, 18 ianuarie 2011

RISCURILE TATUAJELOR


RISCURILE TATUAJULUI



  • Unul dintre cele mai mari riscuri il reprezinta infectiile. Tocmai de aceea trebuie sa te documentezi serios in prealabil in legatura cu locatia si, de ce nu, sa o vizitezi inainte de a lua o decizie definitiva. Cand te duci sa-ti faci tatuajul, urmareste cu foarte mare atentie ce instrumente medicale sunt utilizate si daca acele sunt de unica folosinta.





  • Reactii alergice la substantele folosite pentru realizarea tatuajului. Se intampla destul de rar, dar se intampla.





  • Aparitia granulomilor, adica niste noduli care se formeaza in jurul unor corpi straini, pe care organismul uman ii recunoaste ca atare, cum ar fi particulele de pigmenti cromatici folositi pentru realizarea tatuajului.





  • Daca esti predispusa la dezvoltarea cheloidelor (formatiuni fibroase ale pielii, aparute pe locul unor cicatrici), este posibil ca acest lucru sa se intample si plecand de la un simplu tatuaj. Cheloidele sunt foarte suparatoare din punct de vedere estetic asa incat, in cazul in care ai mai avut probleme de acest gen, ar fi bine sa te gandesti inca o data.


barbat tatuatleft  hand tatoo


  • Ar putea aparea si un neajuns in ceea ce priveste aspectul final al tatuajului: cu cat acesta este mai complicat si are un desen mai elaborat, necesitand mai multe culori, cu atat este posibil ca pigmentii sa afecteze calitatea acestuia. Este preferabil sa alegi un model mai simplu, dar despre care stii ca nu comporta asemenea riscuri. Si de altminteri, nu uita de "farmecul simplitatii"...





  • Inainte sa pui mana pe clanta de la usa cabinetului respectiv, gandeste-te inca o data. Tatuajul nu este ca un machiaj care, daca nu iti place, poate fi inlaturat urgent cu lotiune demachianta. Procesul de inlaturare a unui tatuaj se bazeaza in principiu pe laser si, chiar daca tehnologia a progresat, este destul de dureros si de costisitor.

  • Eu am avut grija dar si noroc,ca nu am pitit nimik pana acum,daca artistul respecta igiena nu are ce sa se intample.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Tattoo-You. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com