marți, 18 ianuarie 2011

INTRETINEREA TATUAJULUI

0 comentarii
INTRETINEREA TATUAJULUI

Grija acordata unui nou tatuaj poate varia de la persoana la persoana.


Fiecare om are un organism aparte.


Prima luna dupa realizarea tatuajului reprezinta perioada in care trebuie acordata cea mai mare atentie acestuia.


Igiena sa este critica intrucat, nevindecat, este expus tuturor riscurilor de a se infecta.

Dupa efectuarea tatuajului se aplica o folie care trebuie pastrata cel putin 2 ore. Dupa cel putin 2 ore inlaturati bandajul si spalati-l cu apa rece si sapun antibacterian ( exemplu: protex).


Ungeti tatuajul cu un strat subtire de Bephanten Unguent de cate ori este nevoie astfel incat tatuajul sa fie in permanenta umed, timp de 7 - 10 zile. Spalati-va bine pe maini inainte sa aplicati unguentul. Schimbati-va hainele si lenjeria de pat foarte des, chiar daca ele sunt curate, in felul acesta riscul de infectie este mai mic.
Evitati scarpinatul si ruptul crustei.


Evitati ca tatuajul sa intre in contact cu animale si mainile murdare.
Evitati baile in cada, piscina, lacuri etc. pe toata perioada de vindecare.
Evitati expunerea la soare sau solar cel putin 1 luna.


Dupa vindecare ungeti tatuajul in permanenta cu creme si uleiuri hidratante, iar cand il expuneti la soare sau razele uv de la solar trebuie sa il ungeti cu o crema cu cel mai mare factor de protectie solara, deoarece soarele decoloreaza culorile.


Daca respectati aceste sfaturi de ingrijire, tatuajul va arata mereu ca la inceput. In caz ca nu respectati aceste sfaturi de ingrijire sunteti total responsabil, iar artistul tatuator este absolvit de orice raspundere penala sau civila.

RISCURILE TATUAJELOR

0 comentarii

RISCURILE TATUAJULUI



  • Unul dintre cele mai mari riscuri il reprezinta infectiile. Tocmai de aceea trebuie sa te documentezi serios in prealabil in legatura cu locatia si, de ce nu, sa o vizitezi inainte de a lua o decizie definitiva. Cand te duci sa-ti faci tatuajul, urmareste cu foarte mare atentie ce instrumente medicale sunt utilizate si daca acele sunt de unica folosinta.


Tatuaje henna

0 comentarii

Tatuaje semipermanente


Henna sau Hina (Bromus Lawsonia) este o plantă cu flori folosita încă din antichitate pentru vopsirea pielii, parului, unghiilor si a lana.


Henna este folosita de asemenea pentru vopselele derivate din plante, şi pentru arta tatuajelor temporare.

TATUAJUL DOARE?

0 comentarii

TATUAJUL-DOARE?


Normal ca doare,pe toata lume doare.:)


Eu am 5 tatuaje pe mine si a durut ceva,dar este o durere suportabila.


Este foarte greu de explicat cat de mult doare, deoarece difera de la individ la individ si in functie de locul in care este facut. Cu cat sunteti mai relaxati si mai rabdatori cu atat procesul va fi mai usor de suportat. Tatuajul se face fara anestezie si fara consum de bauturi alcoolice.

ISTORIA TATUAJULUI

0 comentarii

ISTORIA TATUAJULUI-PE SCURT


Oamenii de stiinta au crezut ca egiptenii si nubienii au fost cei care au folosit primii arta tatuajelor,dar in 1991 s-a descoperit o mumie care se numea Omul Gheturilor si care data din jurul anului 3300 inaintea erei noastre. Aceasta mumie avea 57 de tatuaje pe intreg corpul, incluzand o linie de la genunchi pana la glezna si inapoi. Se crede ca menirea acestor tatuaje avea legatura cu vindecarea organismului.


In 1891 un american pe nume Samuel O'Reilly a patentat faimoasa masina de tatuat .Folosea un sistem de tipografie pe care il reprodusese in miniatura si avea un ac care vibra foarte repede. Acul penetra rapid pielea astfel incat culoarea ajungea in locul dorit pentru a produce linii curate, fara greseli .Samuel O'Reilly a fost primul artist contemporan de tatuaje. El si-a amplasat magazinul intr-o piata din New York si a fost foarte popular in vremea sa.

 

Tattoo-You. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com