sâmbătă, 22 ianuarie 2011

Tatuajul Crestin

0 comentarii

TATUAJUL CRESTIN


Deoarece multi dintre noi tindem sa asociem tatuajul cu grupurile rau famate si criminale, am ramane surprinsi sa aflam ca tatuajele crestine sunt extreme de populare. Crestinii se tatueaza si, pentru multi dintre, ei tatuajul reprezinta o modalitate unica si personala de a avea iconografia crestina si imagistica religioasa mereu la indemana. Spre deosebire de credinta Iudaica, crestinismul nu poseda reguli inpotriva tatuarii, cu exceptia unor avertismente adresate tineretului pentru a fi modest in afisarea acestora in lume. Asadar, atat timp cat este de bun gust si potrivit, un tatuaj crestin este un simbol puternic ce rezoneaza cu o multime de tineri crestini. O mare varietate de simboluri crestine au fost transformate in modele de tatuaj, insa nici unul asa cum este crucea.


crestin


Tatuaje crestine infatisand diverse modele ale crucii sunt des intalnite, fiind pana la urma cea mai apta si recognscibila imagine crestina. Unele tatuaje il infatiseaza pe Isus pe cruce, in timp ce altele infatiseaza crucea, adesea reproducand textura lemnului si coroana de spini agatata de una dintre brate. Alte tatuaje constau din infatisarea unor cuie incrucisate, cuie mari ca cele folosite in crucificarea lui Iisus.



Cele mai comune simboluri de tatuaje crestine sunt:


Cruci - Se presupune că în cruciade, cavalerii creştini au avut cruciuliţe tatuate pe mâinile lor, astfel că, dacă ei mureau în luptă, dorinţa lor pentru o înmormântare creştină ar fi cunoscuta. Fie mari sau mici, bogat ornamentate sau simple, vizibile sau ascunse, o emblemă de cruce este probabil cel mai popular tatuaj creştin.


Portrete - Mulţi oameni isi fac un portret al lui Isus, Maria sau sfântul lor protector.


Scene religioase - Acestea pot fi scene biblice sau reproduceri după picturi celebre, care sunt orientate dupa Biblie.


Citate din scriptură - Unii oameni au pasaje biblice tatuate pe ei .


cruce

 

Tattoo-You. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com