joi, 20 ianuarie 2011

TATOO Versus RELIGIE


CE SPUNE BIBLIA DESPRE ACEASTA ARTA?


“Să nu vă faceţi tăieturi în carne pentru un mort, şi să nu vă faceţi slove săpate pe voi. Eu sunt Domnul” (Levitic 19:28).


“Deci, fie ca mâncati, fie ca beti, fie ca faceti altceva: sa faceti totul pentru slava lui Dumnezeu” (I Corinteni 10:31).


“Tot ce nu vine din încredintare, e pacat” (Romani 14:23).


“Nu stiti ca trupul vostru este Templul Duhului Sfânt, care locuieste în voi, si pe care L-ati primit de la Dumnezeu? Si ca voi nu sunteti ai vostri? Caci ati fost cumparati cu un pret. Proslaviti dar pe Dumnezeu în trupul si în duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu”.


adventist


Noul Testament nu contine o porunca împotriva tatuajelor sau a perforarii/taierii corpului, însa nici nu ne ofera vreun motiv sa credem ca Dumnezeu ar agrea cu acestea.

Un alt aspect ce trebuie luat în considerare este modestia. Biblia ne învata ca trebuie sa ne îmbracam cu modestie (1 Timotei 2:9). Unul dintre aspectele îmbracarii cu modestie este acela de a fi siguri ca trupurile noastre sunt acoperite adecvat de catre îmbracamintea noastra. Întelesul de baza al modestiei sta în a nu atrage atentia celorlalti asupra persoanei tale.

Persoanele care se îmbraca cu modestie o fac astfel încât nu atrag atentia celorlalti. Tatuajele si taieturile sau obiectele agatate de corp atrag în mod sigur atentia. În acest sens, ele nu constituie lucruri care tin de modestie.


Un principiu Stripturistic important cu privire la problemele sau aspectele pe care Biblia nu le abordeaza în mod specific este ca daca avem îndoieli ca acele lucruri Îi fac placere lui Dumnezeu, atunci este cel mai bine sa nu ne angajam în a le savârsi.


pray hands


Acest adevar suprem trebuie sa se reflecte din plin în ceea ce noi facem si pentru ce ne folosim trupurile noastre. Daca trupurile noastre apartin lui Dumnezeu, trebuie sa fim siguri ca avem “permisiunea” clara din partea Lui înainte de a ne “marca” trupurile cu tatuaje sau taieturi/perforari.


BADPOLITICS

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Tattoo-You. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com